Wandelclub De Vreugdestappers
Huldenberg (WSVL 4386)

 • Vertrek : 8 uur aan MPI de 3master in Kasterlee.
 • Afstanden : 6-12-17-18-21-27-32 km
 • Startplaats : Sportcomplex De Steenberg
 • Spechtenlaan 8 Moorsel-Tervuren
 • Starttijden : van 07 uur tot 15 uur.
 • Inschrijving : Leden 1,1 €

Welkom in Moorsel, een gehucht van Tervuren (Vlaams-Brabant), gelegen halfweg tussen Brussel en Leuven. Het vroegere landelijke dorp (600 inwoners) is nu een residentieel dorp geworden (3600 inwoners) op de rand van de Groene Gordel rond Brussel. 7 zeer gevarieerde omlopen of afstanden, allemaal verkeersluw en grotendeels zelfs verkeersvrij. De startplaats is voor het eerst de ruime sporthal van Sportcomplex

De Steenberg, Spechtenlaan 8, Tervuren-Moorsel.
De omlopen zijn allemaal verkeersluw, tot 90 % verkeersvrij ! Alle afstanden vertrekken via Sint-Jozefskerk,
richting Gemeentelijke Basisschool Moorsel, Bezienswaardigheden tijdens de wandelingen.
Zo hebben we de vroegere Hippodroom van Sterrebeek, recent aangelegde golfclub, de Museumlaan op grondgebied Tervuren. De oude watermolen, het pachthof van Hertoginnedal , wie wil kan hier een speciaal biertje proeven in velocafé Poledor, ondergebracht in de oude stallen. Het gehucht Vrebos. In Leefdaal heb je het kerkpleintje met de St. Lambertuskerk uit d 16de eeuw. Het wondermooie Kasteel van Leefdaal. Een bosje door het heb je een stukje oude trambedding. (vroegere stoomtram “Zwette Jean”. Hier is de druivenstreek, daar getuigen her en der nog enkele serres. Het Park van Tervuren, de Vaartvijver en de Vossemvijver. De romaanse Sint-Pauluskerk einde 12de eeuw. En nog zoveel meer, te veel om op te noemen. Deze bezienswaardigheden zie je of passeer je naar gelang de gekomen afstanden.
Wij vatten de terugreis naar Kasterlee aan zoals altijd om 16 uur.

Busreis Tervuren 17 maart 2019 - Wandelclub De Vreugdestappers Huldenberg (WSVL 4386)

 • Vertrek : 8 uur aan MPI de 3master in Kasterlee.
 • Afstanden : 6-12-17-18-21-27-32 km
 • Startplaats : Sportcomplex De Steenberg Spechtenlaan 8 Moorsel-Tervuren
 • Starttijden : van 07 uur tot 15 uur.
 • Inschrijving : Leden 1,1 €

Pin It on Pinterest

Share This